Marisc
Per als qui el dia 29 i el dia 2 els és el mateix:
Cloïsa de Carril gran. la joia de la corona. Fina i saborosa, per menjar crua amb una mica de llimona. Per flipar!!!
Espardenyes obertes per nosaltres. Qui no les ha provat no sap el que es perd. Els que les han provat si.
Ostra Normandia nº2. Molt suau i carnosa en boca. Més dolça que les altres.
Percebe galleg. Sense pedres. Mitja i gran. Diuen que es l’autentic sabor del mar.
Angules fresques d’Aguinaga. Ara n’hi ha moltes menys que fa 30 anys, el preu també es diferent. També les tenim en congelat.
Camaró fresc bullit galleg. Te’ls menjes com si fossin pipes. Amb un puntet de sal i llorer.
Gamba de Palmós. Mitjana , gran o extra gran. El preu varia com el Nasdaq. Qui en vulgui que en demani !!!
Escamerlà viu. Pels qui vulguin el més fresc de tot. Oscil.la com la gamba del pis de dalt!!!
Llagosta vermella i llamantol nacional. Bitxos grans amb un gust molt intens. Per disfrutar.
Per a la resta dels mortals.
Cloïsa fina gallega mitjana. Per fer amb lluç o rap, o per fer a la marinera. També es pot menjar crua.
Cloïsa de cultiu extra gallega. Ideal per fer una paella o una fideuà, o posar a la sopa
Ostres grans de Fariña. Un productor que te les millors ostres gallegues. Llimona, i mitja dotzena cap a dins.
Escamerlà fresc d’Escocia. Dels barcos de Troon, arriben vius. Petit, mitjà i gran. Scottish power!!
Navalla viva gallega. Petita, tendrá i sense sorra.
Cargol de punxa. Bullit amb llorer i despres amb salsa de romescu.
Tallaries sense sorra. Saltades amb all i julivert. A pringar-se les mans.
Escopinyes grans gallegues. Al vapor o a la planxa amb all i julivert. Als críos els encanta.
Musclo de roca de Tarragona, mitjanet i ben ple. Galleg, gegant i asequible. Bouchot francès, petitet, net i amb sabor intens.
Bou i centolla vius. Anar amb compte al possar-los a l’olla, que no us esquitxin.